Noppert weer ijzig kalm op internationale persconferentie: 'Ga mij niet anders gedragen'
i

ANP

Noppert weer ijzig kalm op internationale persconferentie: 'Ga mij niet anders gedragen'

Rick Kraaijeveld • 16:50, 07-12-2022 / Laatste Update: 07:14, 12-12-2023

Andries Noppert zat met Virgil van Dijk aan tafel bij de persconferentie voor de internationale pers. Daar waren ook weer Nederlandse pers bij en die vroegen hoe het Noppert nu verging, of hij stress heeft voor de kwartfinale tegen Argentinië en over hoe hij het ervaart in deze nieuwe wereld voor hem.

Het is een jongensdroom waar Noppert in leeft, dat gezegde is nu al zo vaak over Noppert heen gekomen. Ondanks alles blijft hij toch nuchter en steeds weer in gaan op de vraag, zo ook woensdagmiddag: "Dit is nieuw voor mij, maar alleen maar leuk." Van Dijk werd gevraagd wat hij vond toen Noppert voor het eerst geselecteerd werd in de basis: "Ik was niet verbaasd, want ik had hem allang op de training gezien", zei hij met een lach.

Argentinië

Zowel Noppert als Van Dijk kijkt niet op tegen Argentinië. De aanvoerder zei: "Tuurlijk weet je dat bij Argentinië Lionel Messi zit. En die is heel goed. Maar het is geen Nederland tegen Messi. Het is Nederland - Argentinië. Noppert zei het volgende: "Angst? Dat zeker niet. Er zal op een gegeven moment wel spanning komen. Je moet spanning hebben, anders kun je net zo goed stoppen."

Dit leventje

Noppert begeeft zich in een heel nieuwe omgeving, zo ging iedereen op de vrije dag op een luxueuze boottrip en was hij daar ook bij. Dat was hij niet gewend. Hij beweegt zich prima in dit wereldje, op zíjn manier. "Ik moet gewoon mezelf zijn en dat accepteren alle jongens gelukkig. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik doe het op mijn manier. Dit is wel een andere wereld, maar daardoor ga ik mij niet anders gedragen."