NOS excuseert zich tegenover de KNVB: 'Hadden we niet mogen doen'
i

Getty Images

NOS excuseert zich tegenover de KNVB: 'Hadden we niet mogen doen'

Rick Kraaijeveld • 17:45, 21-11-2023 / Laatste Update: 20:15, 07-01-2024

De NOS heeft het Algemeen Dagblad laten weten dat met het uitzenden van de beelden van Ronald Koeman vanaf de bank afspraken zijn geschonden. Tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (1-0) kon iedereen duidelijk de reactie van Koeman horen over wat er gebeurde op het veld.

De NOS had na afloop van de wedstrijd beelden laten zien waarin je Koeman luid en duidelijk zijn frustraties hoorde uiten over de looplijnen van spelers: "Wout jij moet daarheen!", hoorde je duidelijk. De bondscoach liet weten dat hij die camera ontzettend irritant vond. Dat het bij topsport zou horen, vond hijzelf onzin.

Reactie NOS

In eerste instantie dacht de NOS juist gehandeld te hebben, binnen de regels. Nu blijkt dat dus niet zo te zijn. "We hebben inmiddels excuses gemaakt aan de KNVB", lieten ze dinsdag weten. De stand van de camera bleek juist te zijn, maar er was iets anders dat niet juist was. Het uitzenden van geluid, waar regels over zijn met de KNVB, was niet correct. Die regels zijn overtreden. "Dat hadden we niet moeten doen en dat hebben we de KNVB laten weten", zei een woordvoerder tegen AD.