'Nottingham Forest wil Carlos Forbs huren van Ajax'
Carlos Forbs / Getty Images

'Nottingham Forest wil Carlos Forbs huren van Ajax'

21:01, 23-01-2024

Nottingham Forest wil Carlos Forbs voor een half seizoen overnemen van Ajax. De Engelse club zou Ajax hebben benaderd om de Portugese buitenspeler weer terug te brengen naar Engeland.

Dat nieuws brengt Fabrizio Romano dinsdagavond. De transfergoeroe meldt dat Nottingham Forest al even in gesprek is met Ajax voor de 19-jarige buitenspeler. Forbs - ook bekend als Carlos Borges - komt er bij Ajax moeilijk aan te pas. Hij deed wel in zestien van de achttien Eredivisie-wedstrijden mee, maar voornamelijk als invaller.

Hij speelde lang niet de helft van alle minuten en kwam in die zestien wedstrijden tot één doelpunt en drie assists. Ajax-trainer John van 't Schip kiest op de flanken voor Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Forbs concurreert ondertussen met Jaydon Banel en de geblesseerden Amourricho van Axel Dongen en Mika Godts. Afgelopen weekend leverde hij als invaller nog een assist af tegen RKC Waalwijk (4-1).

Diepte in de selectie

Zeker bij afwezigheid van Van Axel Dongen en Godts lijkt de aanwezigheid van Forbs wel nodig in Amsterdam. Of Kelvin de Lang, de tijdelijke chef transfers bij Ajax, moet nog een verrassing in petto hebben. Eerder zorgde hij al voor een megastunt door Jordan Henderson naar de Johan Cruijff Arena te halen.