NS moet Fiorentina-supporters niet: groep bij Deventer uit trein gezet
i

ANP

NS moet Fiorentina-supporters niet: groep bij Deventer uit trein gezet

Jeroen Rooseboom • 00:05, 26-08-2022 / Laatste Update: 03:34, 08-01-2024

De Fiorentina-supporters die donderdagavond in Enschede waren voor het duel met FC Twente om de groepsfase van de Conference League hebben zich ook bij de NS niet populair gemaakt. Een groep van zo'n 15 Italianen werd uit de trein gezet, omdat ze geen kaartje hadden voor hun reis naar Schiphol.

Door de vertraging die de trein opliep vanwege dit incident viel de trein helemaal uit, meldt De Gelderlander. Alle andere reizigers moesten hierdoor wachten op de volgende trein. Op woensdagavond lieten de supporters van Viola zich al van hun slechtste kant zien tijdens ernstige rellen in het centrum van Enschede. Tijdens de wedstrijd werd er met vuurwerk gegooid naar vakken met Twente-fans.

Veel politie

Bij aankomst op station Deventer stond een flinke politiemacht de Italiaanse supporters op te wachten. Volgens De Gelderlander waren er zo'n 8 politieauto's en -busjes aan beide kanten van het station. Daar zijn ze gecontroleerd en hebben ze alsnog een kaartje moeten kopen. Daarna mochten de Fiorentina-supporters wél mee met de trein. Wel thuis!