Officieel: dit is het salaris van Lionel Messi in Amerika bij Inter Miami
i

Getty Images

Officieel: dit is het salaris van Lionel Messi in Amerika bij Inter Miami

Martijn Baars • 11:56, 19-10-2023 / Laatste Update: 00:26, 08-01-2024

De Major League Soccer in de Verenigde Staten heeft woensdagavond de salarissen van alle spelers in de MLS bekendgemaakt. Wie anders dan Lionel Messi (Inter Miami) staat dik bovenaan. Ook in de top 10 onder anderen Lorenzo Insigne, Xherdan Shaqiri en Christian Benteke.

Messi, die afgelopen zomer Paris Saint-Germain verruilde voor Inter Miami, wordt het best betaald in de MLS met een gegarandeerd jaarsalaris van 20,4 miljoen dollar (ongeveer 19,4 miljoen euro), een record voor de competitie.

Meer dan 50 miljoen dollar

Jorge Mas, mede-eigenaar van Inter Miami, verklaarde eerder aan de Spaanse krant El País dat de totale uitbetaling aan Messi, met daarbij onder meer een deel van de deal van de MLS met Apple TV, meer dan 50 miljoen dollar is.

Lorenzo Insigne 2e

Het gegarandeerde salaris van Messi is het hoogste in de geschiedenis van de MLS. Daarmee doet hij beter dan Lorenzo Insigne (Toronto FC). De Italiaanse aanvaller is 2e in de ranking met 15,4 miljoen dollar (14,6 miljoen euro).

Grote namen, grote salarissen

Xherdan Shaqiri (Chicago Fire/7,7 miljoen euro), Javier ‘Chicharito’ Hernandez (LA Galaxy/7 miljoen euro) en Federico Bernardeschi (Toronto/6 miljoen euro) maken de top 5 compleet. Sergio Busquets en Jordi Alba, 2 andere grote namen bij Inter Miami, krijgen een salaris van respectievelijk 1,775 miljoen (1,7 miljoen euro) en 1,25 miljoen dollar (1,2 miljoen euro).