Oliedomme handsbal in blessuretijd komt PEC Zwolle duur te staan in IJsselderby
Bas Kuipers gaat uit zijn dak na de gelijkmaker van Go Ahead. © Pro Shots

14:25, 11-02-2024 / Laatste Update: 14:47, 11-02-2024

Go Ahead Eagles en PEC Zwolle hebben allebei een punt overgehouden aan de IJsselderby: 1-1. Het treffen in Deventer werd na één minuut al stilgelegd omdat er een beker op het veld werd gegooid richting PEC Zwolle's Bram van Polen. Na de spelhervatting volgde gelijk een penalty die door GAE niet werd benut.

Ongeveer vier minuten nadat Van Polen werd bekogeld werd de wedstrijd hervat. Vrijwel meteen werd er door PEC-keeper Jasper Schendelaar een overtreding gemaakt in het strafschopgebied, waardoor Eagles een penalty kreeg. Die werd genomen door Victor Edvardsen, maar Schendelaar hield hem met een geweldige redding tegen.

Overtreding van Schendelaar op Oliver Edvardsen ©ANP

In de 25e minuut leek Lennart Thy zijn negende doelpunt in de Eredivisie te maken voor PEC Zwolle, maar de VAR constateerde dat de Duitser buitenspel stond. In de tweede helft lukte het hem om alsnog tot scoren te komen. Met een mooie stift hielp hij de Zwollenaren in minuut 77 aan de 1-0 voorsprong.

In de laatste minuut van de blessuretijd deelde scheidsrechter Dennis Higler opnieuw een strafschop uit na een oliedomme handsbal van Sam Kersten. Bij een kopduel stak hij plots zijn elleboog omhoog. De bal landde er bovenop en toen de VAR arbiter Dennis Higler naar de kant riep, wist iedereen hoe laat het was: strafschop. Dit keer mocht Mats Deijl achter de bal plaatsnemen en hij maakte geen fout: 1-1.

PEC Zwolle zonder uitsupporters

De derby in Deventer was al een beladen wedstrijd. Eerder werd besloten dat er geen uitsupporters aanwezig mochten zijn. De spelersbus van PEC Zwolle werd door de supporters wel met een hoop vuurwerk uitgezwaaid.