Om 00.00 uur is Lionel Messi transfervrij: gaat-ie weg bij FC Barcelona of blijft hij toch?
i

Photo News

Om 00.00 uur is Lionel Messi transfervrij: gaat-ie weg bij FC Barcelona of blijft hij toch?

Martijn Baars • 12:41, 30-06-2021 / Laatste Update: 12:41, 05-01-2024

Over exact 24 uur loopt het contract van Lionel Messi af. De tijd dringt voor FC Barcelona. D-day voor Messi. Blijft hij, of niet?

Spannend dagje in Barcelona en Argentinië. Het contract van Lionel Messi loopt om klokslag 00.00 uur af. Volgens de Spaanse krant AS had er deze week (eindelijk) witte rook uit Camp Nou moeten komen. De Spaanse krant meldde dat de Argentijn zijn jawoord had gegeven aan voorzitter Joan Laporta en zo een contract tot 2023 zou tekenen bij de Blaugrana. Het bleef tot nu toe echter opvallend stil.

Marca stelde vorige week dan weer dat Messi nog géén beslissing had genomen. "Zijn omgeving dringt er bij ons op aan dat hij zijn keuze nog moet maken”, luidt het. Vandaag weet de krant dat er nog enkele details moeten worden afgetikt bij de contractonderhandeling en dat die niet binnen enkele uren opgelost zullen zijn. 

Barcelona heeft vertrouwen

Bij Barcelona hebben ze er, ondanks het lang aanslepende dossier, vertrouwen in dat de sterspeler blijft. Voorzitter Laporta wil snel een akkoord. Al zal Messi, momenteel met Argentinië op de Copa America, water bij de wijn moeten doen.

Geldnood

FC Barcelona verkeert al een tijdje in geldnood. De Spaanse topclub heeft een schuldenlast van ruim 1 miljard euro, waardoor er dringend bespaard moet worden. Als Messi blijft, zal hij een overeenkomst met andere voorwaarden moeten tekenen. Het Spaanse dagblad El Mundo berekende in januari nog dat Messi jaarlijks 139 miljoen euro (bruto) verdient. Dat is straks niet meer mogelijk, ook al omdat La Liga zal toekijken op de salarisplafonds van de Spaanse clubs.

Champions League winnen

Messi komt sinds 2004 uit voor de hoofdmacht van Barça. In totaal scoorde de Argentijn liefst 662 keer in 778 wedstrijden. Met de club won hij 4 keer de Champions League, 10 keer La Liga en 3 keer de Copa del Rey. Om er maar enkele op te noemen. Maar de laatste triomf op het kampioenenbal dateert al van 2015. En dat zint de zesvoudige winnaar van de Gouden Bal niet.

Sergio Aguero

Uiteraard wil Messi een zo groot mogelijke voetbalerfenis opbouwen. Lukt dat nu nog met FC Barcelona? De komst van ‘maatje’ Sergio Agüero is niet onbelangrijk. Een charmeoffensief. Hij moet het vertrek van Messi’s boezemvriend Luis Suárez opvangen.