Onbegrip bij RTL 7 over beslissing Xavi Simons: 'Ik vind het heel zwak'
Theo Janssen was het niet eens met de keuze van Xavi Simons. © Getty Images

Onbegrip bij RTL 7 over beslissing Xavi Simons: 'Ik vind het heel zwak'

23:58, 06-03-2024

Xavi Simons heeft woensdagavond na de uitschakeling van RB Leipzig in de Champions League een interview met RTL 7 geweigerd. Simons stond de zender niet te woord, terwijl hij wel tijd maakte voor andere media.

"We hebben uiteraard gevraagd of we Xavi Simons mochten interviewen, maar die heeft dat geweigerd. Hij wil namelijk níet de Nederlandse pers te woord staan", onthulde presentator Marcel Maijer. "Ik heb begrepen dat hij andere media wel te woord stond in verschillende talen."

Real Madrid heeft geluk dat Leipzig veel kansen mist en bereikt laatste acht Champions League

6 maart 2024, 22:52

Real Madrid is voor de vierde keer op rij doorgedrongen tot de kwartfinales van de Champions League. De recordkampioen rekende over twee duels af met een taai RB Leipzig: 1-1 in Madrid (2-1 in totaal). Het team van de Nederlander Xavi Simons zal zichzelf de schuld geven van de uitschakeling, want het kreeg voldoende kansen in de wedstrijden tegen Real Madrid.

Tafelgast Theo Janssen kon zich niet vinden in de beslissing van Simons. "Slechte zaak. Ik vind dat je altijd de Nederlandse pers te woord moet staan als speler van het Nederlands elftal. Altijd", benadrukte hij. En er is geen excuus om het niet te doen. Ik vind het heel zwak. De persvoorlichter van Leipzig en de club moeten ingrijpen en zeggen: 'Luister, daar moet je naar toe'. Al is het maar twee minuten."

Jan Boskamp vond het maar 'gelul' dat Simons niet voor de camera van RTL verscheen. "Volgens mij is het een Hollander en het Nederlandse publiek heeft recht op zijn mening. Hij moet het gewoon doen", bromde de oud-trainer. "Het is ook geen reclame voor zichzelf."

Uitschakeling

De door Leipzig gehuurde Simons speelde woensdagavond met 1-1 gelijk tegen Real Madrid. Dat was niet voldoende om de 1-0 nederlaag in Duitsland van een paar weken geleden weg te poetsen. Na het laatste fluitsignaal liep hij zichtbaar gefrustreerd over het veld.