Ondanks alles gaat Jeremie Frimpong nergens heen: 'Nederland is mijn land'
i

Getty Images

Ondanks alles gaat Jeremie Frimpong nergens heen: 'Nederland is mijn land'

Rick Kraaijeveld • 15:32, 07-09-2023 / Laatste Update: 18:18, 11-12-2023

Jeremie Frimpong zat tot verbazing van vrijwel iedereen niet bij de (voor)selectie van het Nederlands Elftal, ondanks zijn goede spel in Duitsland. Dat had uiteindelijk allemaal met een straf te maken. Daar laat de verdediger zich niet gek door maken. Frimpong heeft de keuze om nog voor 2 andere landen uit te komen: Ghana en Engeland, maar in gesprek met Kicker gaf hij aan daar totaal niet aan te denken.

Frimpong heeft de hele situatie besproken met Nigel de Jong, de directeur van de KNVB. Het ging over het afmelden voor Jong Oranje omdat hij niet was geselecteerd voor het grote Oranje. "Dat was een goed gesprek en we kijken nu vooruit. Natuurlijk zie ik mij nog spelen onder Koeman. Ik speelde voor de jeugdelftallen toen ik jong was en blijf achter die keuze staan. Nederland is mijn land."

Nederland

Geen Ghana of Engeland dus voor Frimpong. Nederland blijft zijn land. Bondscoach Ronald Koeman zal donderdagavond aantreden tegen Griekenland voor de EK-kwalificatie, waarna ze afreizen naar Ierland. Daar wacht de 2e EK-kwalificatiewedstrijd op hen. Het debuut van Frimpong laat nog op zich wachten, tenminste, tot oktober want dan zijn de volgende EK-kwalificatiewedstrijden.