OneLove-actie uitgebreid ondanks weigering Kökçü: 'Is behoefte aan'
i

Pro Shots

OneLove-actie uitgebreid ondanks weigering Kökçü: 'Is behoefte aan'

Noah Hoogenboezem • 13:04, 14-03-2023 / Laatste Update: 00:02, 12-12-2023

Terwijl Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü weigert de OneLove-band te dragen, breidt de KNVB de actie van komend weekend juist uit. Niet alleen bij de profs, maar ook op de amateurvelden zal er een OneLove-actie zijn.

Alle amateurclubs hebben van de KNVB een speciale vlag gekregen waarmee de clubs kunnen laten zien dat iedereen welkom is. Ook gaat de bond clubs helpen om speciale thema-avonden te organiseren waar over racisme en discriminatie gepraat kan worden. Volgens de KNVB is dat nodig: "We merkten dat er behoefte aan is". Amateurclubs hebben eerder al de speciale aanvoerdersband gekregen van de bond.

Internationale Dag tegen Racisme

De actie van komend weekend staat in het teken van de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart. De KNVB hoopt dat alle aanvoerders in het profvoetbal dan ook de speciale OneLove-band zullen dragen. Feyenoord-aanvoerder Kökçü doet dan niet, maar draagt de normale Feyenoord-band met de tekst 'Respect, voor iedereen' erop. De middenvelder zegt de OneLove-actie wel te steunen, maar vindt deze band beter bij hem passen.