Ongekende spanning in League Two: welke clubs promoveren er rechtstreeks?
i

Getty Images

Ongekende spanning in League Two: welke clubs promoveren er rechtstreeks?

Bart van der Wijst • 23:07, 03-04-2022 / Laatste Update: 22:35, 11-12-2023

De competities lopen langzaam ten einde en dus loopt automatisch de spanning op. In sommige competities is de strijd al gelopen, maar in andere competities begint het nagelbijten nu pas echt. Een voorbeeld daarvan is de Engelse League Two, waar echt nog van alles mogelijk is.

Forest Green Rovers heeft de beste papieren voor het kampioenschap. De ploeg van trainer Rob Edwards staat met 75 punten uit 38 wedstrijden bovenaan. Bovendien heeft de club uit Nailsworth nog 1 of 2 wedstrijden minder gespeeld dan de andere teams.

Rechtstreekse promotie

Exeter City lijkt samen met Forest Green Rovers rechtstreeks te promoveren, maar wie wordt de 3e club die meegaat naar de League One? Exeter City heeft een gaatje van 5 punten op maar liefst 4 teams: Port Vale, Northampton Town, Bristol Rovers en Mansfield Town. Port Vale staat nu nog aan de goede kant van de streep.

Er promoveren dus 3 clubs rechtstreeks naar de League One. Zelfs nummer 11 Sutton United maakt daar nog kans op, zo spannend is die strijd. Het mooiste scenario zou natuurlijk zijn dat het pas op de slotdag beslist wordt. De League Two is dus zeker een competitie om in de gaten te houden!