Ontknoping Keuken Kampioen Divisie: wie pakt directe promotie en welke clubs gaan de play-offs in?
FC Groningen en Roda JC vechten onderling om directe promotie naar de Eredivisie © Pro Shots

Ontknoping Keuken Kampioen Divisie: wie pakt directe promotie en welke clubs gaan de play-offs in?

12:28, 10-05-2024 / Laatste Update: 18:09, 10-05-2024

Met nog maar maar één speelronde te gaan in de Keuken Kampioen Divisie stijgt de spanning tot een kookpunt. Willem II is zeker van directe promotie en FC Groningen en Roda JC gaan onderling uitmaken wie er met de Tilburgers meegaat naar de Eredivisie. Welke ploegen strijden er nog om de play-offs voor promotie?

Door de ultieme ontknoping tussen FC Groningen en Roda JC zou men bijna vergeten dat er meer op het spel staat tijdens de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Willem II en Roda kunnen nog kampioen worden, terwijl ook nog niet alle plekken voor de play-offs zijn vergeven.

Play-offs

Al drie ploegen zijn zeker van deelname aan de play-offs voor promotie en degradatie. FC Dordrecht wordt hoe dan ook vierde, terwijl ADO Den Haag en De Graafschap met evenveel punten de laatste speelronde ingaan. Natuurlijk zijn ook Groningen en Roda al zeker van play-offs, maar zij streven nog een hoger doel na.

Dan zijn er nog NAC Breda (55 punten), FC Emmen (54 punten) en MVV (53 punten). Laatstgenoemde staat momenteel buiten de plekken die recht geven op play-offs, maar kunnen daar nog wel komen.

NAC lijkt aan een punt uit bij TOP Oss genoeg te hebben, al moeten ze dan hopen dat MVV niet met al te ruime cijfers wint. FC Emmen heeft het minste doelsaldo van de drie clubs en heeft ook de lastigste tegenstander: De Graafschap komt op bezoek. MVV speelt thuis tegen provinciegenoot VVV Venlo. Als Emmen verliest van De Graafschap heeft MVV genoeg aan één punt, bij elk ander resultaat moeten er drie punten gepakt worden om de play-offs nog eventueel te kunnen halen.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie.