🎥 | Ontroerend gesprek tussen Hakim Ziyech en ongeneeslijk zieke Souf: 'Mijn vader is er ook aan overleden'

Martijn Baars • 11:20, 16-02-2021 / Laatste Update: 02:57, 06-01-2024

Hakim Ziyech heeft voor hartverwarmende beelden gezorgd na de talkshow van Humberto Tan. De aanvallende middenvelder van Chelsea verraste de zieke Soufiane Elazizi zondagavond kort ná de uitzending. ‘Souf’ Elazizi lijdt aan een ongeneeslijke spierziekte.

Memphis, Promes en Bergwijn

Twee jaar geleden startte hij de actie #doessouf, waarbij de 22-jarige Bredanaar geld inzamelt voor onderzoek naar de zeldzame erfelijke aandoening aan het centrale zenuwstelsel (SCA Type 2). Het verhaal van Elazizi maakte al diepe indruk bij Je Zal Het Maar Hebben. YouTuber Defano Holwijn besteedde vervolgens aandacht aan de actie, die werd opgepikt door onder anderen Memphis Depay, Quincy Promes en Steven Bergwijn.

'Mijn vader is eraan overleden'

Ook Ziyech deed een duit in het zakje, waarna de oud-Ajacied Elazizi na de uitzending van Humberto Tan verraste met een telefoontje. "Wat me het meest raakt is dat mijn vader eraan is overleden”, laat de Chelsea-speler weten. "Ik weet wat het doet met een persoon. Ik heb het van dichtbij meegemaakt."

'Je kunt me altijd bellen'

Ziyech deed de ontroerde Elazizi nog een belofte. "Je kunt me altijd bellen als er wat is, je hebt mijn nummer. Waar ik kan helpen, probeer ik je te helpen. Wil je hulp, ik sta klaar."