Oorlog tussen Rusland en Oekraïne: deze sportevents staan in 2022 allemaal gepland in Rusland
i

EPA

Oorlog tussen Rusland en Oekraïne: deze sportevents staan in 2022 allemaal gepland in Rusland

Martijn Baars • 11:20, 24-02-2022 / Laatste Update: 14:48, 08-01-2024

De verschillende sportorganisaties moeten veel events verzetten als de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nog verder uit de hand loopt. Rusland is donderdag 24 februari begonnen met de aanval op en inval in Oekraïne. In de rest van het jaar staan er nog aardig wat sportevents gepland in Rusland.

24 maart: Rusland-Polen voor de WK-kwalificatie voetbal. De winnaar van dit ene duel plaatst zich voor de finale van de WK-kwalificatie. Daarin wacht Zweden of Tsjechië in de strijd om 1 ticket voor het WK voetbal in Qatar.

28 mei: Champions League-finale in Sint Petersburg

26 augustus - 11 september: WK volleybal in Rusland. In deze 10 steden wordt voor het eerst een WK in Rusland georganiseerd: Moskou, Sint Petersburg, Kaliningrad, Yaroslavl, Kazan, Ufa, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kemerovo en Krasnoyarsk. De Nederlandse volleyballers hebben zich gekwalificeerd voor dit WK.

23-25 september: Formule 1 in Sochi. Rusland is al jaren gastheer van een Formule 1-race in kustplaats Sochi. Het is de vraag of Max Verstappen, Lewis Hamilton en hun collega's dit jaar ook afreizen naar Rusland als dat land in oorlog is.

17-23 oktober: ATP 250 in Moskou, Rusland. Het is het enige tennistoernooi in Rusland in 2022. Tennissers als Marin Cilic, Karatsev en Rublev hebben dit toernooi al eens gewonnen.

17-22 december: WK zwemmen (kortebaan) in Kazan. Honderden zwemmers van over de hele wereld moeten naar Rusland voor het WK. Het is niet in de olympische baden van 50 meter, maar van 25 meter. Er doen ook veel Nederlanders mee.