Op deze 2 manieren kan Ajax zich vanavond al plaatsen voor de laatste 16 in de Champions League
i

Pro Shots

Op deze 2 manieren kan Ajax zich vanavond al plaatsen voor de laatste 16 in de Champions League

Martijn Baars • 15:42, 03-11-2021 / Laatste Update: 00:27, 06-01-2024

Ajax staat op de helft van de groepsfase van de Champions League al met anderhalf been in de knockout-fase van het miljardenbal. Woensdagavond is de uitwedstrijd bij Borussia Dortmund en de Amsterdammers kunnen overwintering op 2 manieren veiligstellen.

Als Ajax wint in Duitsland, is het al zeker van een plekje bij de laatste 16. Bijkomend voordeel is dan ook nog dat Ajax zo goed als zeker is van groepswinst. Als nummer 1 ontloopt Ajax bij de loting voor de volgende ronde een andere groepswinnaar en speelt het tegen een nummer 2.

Lees ook: dit zijn volgens de bookmakers de kansen voor Ajax tegen Dortmund

Gelijkspel kán genoeg zijn

Maar er is nóg een manier waarop Ajax zich bij Dortmund al kan verzekeren van de volgende ronde. Als de wedstrijd Dortmund-Ajax in een gelijkspel eindigt én Besiktas wint op bezoek bij Sporting, dan is Ajax al zeker van de volgende ronde. Wint Sporting, dan moet Ajax bij een gelijkspel tegen BVB sowieso nog aan de bak tegen Besiktas en/of Sporting.

Onderling resultaat

Let op: bij een gelijke stand in de poule telt het onderling resultaat. Aangezien Ajax al van Dortmund gewonnen heeft in de heenwedstrijd (4-0) is een kleinere nederlaag dan 4-0 ook prima om Dortmund eventueel onder zich te houden.