Op het veld gesmeten aanvoerdersband van Ronaldo wordt geveild voor doodziek kind
i

EPA

Op het veld gesmeten aanvoerdersband van Ronaldo wordt geveild voor doodziek kind

Martijn Baars • 19:47, 30-03-2021 / Laatste Update: 12:37, 07-01-2024

De aanvoerdersband die Cristiano Ronaldo na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd van Portugal in en tegen Servië (2-2) op het veld gooide na zijn niet goedgekeurde goal, ging dinsdag in veiling om een ziek kind te helpen. 

Een van de aanwezige stewards pakte de band van de Portugese vedette op en benaderde een regionale sportzender met dit idee. De man zegt dat hij met de opbrengst een 6 maanden oude baby wil helpen die lijdt aan een zeldzame spierziekte. Na een paar uur liepen de biedingen al op tot 3000 euro. De site vraagt mensen ook om rechtstreeks aan het goede doel te doneren.

Makkelie

Ronaldo maakte in de 93ste minuut de 2-3 namens Portugal tegen Servië, nadat Portugal een 0-2 voorsprong uit handen had gegeven in Belgrado. Volgens scheidsrechter Danny Makkelie en zijn assistent Mario Diks was de bal echter niet volledig over de doellijn en dus kende zij de treffer niet toe.

Excuses

Makkelie gaf Ronaldo nog geel voor zijn protest richting Diks en floot daarna direct af, waarna Ronaldo richting kleedkamer stormde en zijn aanvoerdersband op het veld smeet. Kort na de wedstrijd maakte hij al zijn excuses voor die actie via Instagram, terwijl Makkelie zich bij de Portugese bondscoach Fernando Santos verontschuldigde voor zijn fout.

Matic

Manchester United-middenvelder Nemanja Matic heeft in de kleedkamer van Manchester United al een leuke verrassing opgehangen voor zijn Portugese teamgenoot Bruno Fernandes. Het nationale team van Portugal speelt vanavond de uitwedstrijd in Luxemburg, terwijl Servië op bezoek gaat bij Azerbeidzjan.