🎥​ | Opgestapte Henk Fraser: 'Jammer, maar geen sprake van frustratie'

Joris Kaper • 15:00, 25-04-2022 / Laatste Update: 10:27, 08-01-2024

Henk Fraser, die zondagavond opstapte als trainer van Sparta, heeft geen last van enige frustratie. Dat zegt hij tegen Rijnmond. De trainer stapte op nadat de clubleiding zijn assistent Aleksandar Ranković wilde ontslaan en daar was Fräser het niet mee eens.

'Ranković mijn beste wapen om in de Eredivisie te blijven'

Fraser deed tegenover Rijnmond zijn verhaal: "Ik heb zondag even na moeten denken over de situatie, maar 's avonds heb ik in goed overleg met de clubleiding besloten om te stoppen. Het was voor mij een samenloop van omstandigheden, maar het was duidelijk dat ik niet achter de beslissing stond om Ranković te ontslaan. Hij is mijn rechterarm, mijn beste wapen om het voor elkaar te krijgen om met Sparta in de Eredivisie te blijven."

'Buitenwereld vindt het moeilijker dan ik'

Fraser, volgend seizoen trainer van FC Utrecht, ontkent dat de club de beslissing nam om ook eerder van hem af te komen: "Als Sparta dat had gewild, hadden zij dat al eerder kunnen doen, en ik ook. Dit is mijn eigen beslissing geweest. Maar ook dat is voetbal, dit soort dingen gebeuren. Al lijkt de buitenwereld het soms moeilijker te vinden dan ikzelf."

'Overtuigd dat Sparta in de Eredivisie blijft'

Fraser heeft er vertrouwen in dat Sparta dit seizoen in de Eredivisie blijft: "Ik heb vertrouwen in de spelersgroep, geen twijfel. Het is een zwaar jaar geweest, maar Sparta kan er nog steeds inblijven. Ik heb de groep gevraagd om alles goed op te pakken, want het gaat om Sparta, niet om mij."

Gerard Nijkamp, technisch directeur Gerard Nijkamp, over het ontslag van Fraser:

Laatste in Eredivisie

Sparta staat momenteel laatste in de Eredivisie met 1 punt achterstand op Willem II en PEC Zwolle, met nog 4 wedstrijden te spelen. Afgelopen weekend verloren de Rotterdammers van FC Twente met 2-0.