Opnieuw voortijdig einde bij club voor Alfred Schreuder: coach na 4 maanden weg bij Al Ain

Joris Kaper • 13:06, 08-11-2023 / Laatste Update: 03:14, 05-01-2024

De samenwerking tussen Alfred Schreuder en Al Ain heeft niet lang geduurd. Na slechts 4 maanden mag de Nederlander zijn spullen pakken. Dat meldt de club uit de Verenigde Arabische Emiraten woensdag. De club zegt dat er een gebrek aan samenhang is tussen de coach en de rest van zijn technische staf.

'Al Ain maakt bekend dat het contract van de Nederlandse coach met wederzijds goedkeuren is ontbonden', aldus de nummer 3 van de UAE Pro League. Schreuder was pas sinds afgelopen zomer de coach van Al Ain. Hij won met zijn ploeg ook 13 van de 15 wedstrijden in alle competities, geen slecht resultaat dus. Maar volgens de club is er een gebrek aan samenhang tussen de coach en de rest van de technische staf.

2e in de competitie

Al Ain staat 2 punten achter koploper Al-Wasl en zegt dat de opvolger van Schreuder snel bekend wordt gemaakt. De club bedankt de Nederlandse coach en wenst hem succes in de rest van zijn loopbaan.

2e ontslag in 1 jaar tijd

Schreuder werd in januari van dit jaar al ontslagen bij Ajax. Dat gebeurde nadat de Amsterdammers 7 Eredivisiewedstrijden op rij geen zege hadden behaald. Eerder was de Nederlander ook coach van FC Twente, Hoffenheim en Club Brugge.