Opstelling Ajax tegen AEK Athene: Akpom en Brobbey in de basis
i

Pro Shots

Opstelling Ajax tegen AEK Athene: Akpom en Brobbey in de basis

Martijn Baars • 20:53, 14-12-2023 / Laatste Update: 23:57, 05-01-2024

De opstelling van Ajax tegen AEK Athene is binnen. Zoals bekend zijn Steven Berghuis (geschorst) en Steven Bergwijn (geblesseerd) er niet bij. Dus heeft trainer John van 't Schip wat aanpassingen moeten doen in de basiself. Brian Brobbey en Chuba Akpom mogen samen starten.

Zij worden in de aanval ondersteund door Carlos Forbs. De Portugees krijgt de kans vanaf links, op de plek van Bergwijn. Het zou kunnen dat Akpom naar de 10-positie gaat en Krystian Hlynsson naar rechtsbuiten gaat. Ongetwijfeld zullen de spelers van Ajax veel van positie wisselen.

Verdediging

Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor vormen de rest van het middenveld. Achterin kiest Van 't Schip voor Borna Sosa op linksback. Daar stond afgelopen weken ook regelmatig Ar'Jany Martha. Naast Sosa staan Jorrel Hato, Josip Sutalo en Devyne Rensch.

Opstelling Ajax tegen AEK Athene

Ramaj, Sosa, Hato, Sutalo, Rensch; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Forbs, Brobbey en Akpom.

Ajax moet

Ajax móét winnen van AEK Athene om nog te overwinteren in Europa. Bij een zege op de Griekse tegenstander in de Johan Cruijff Arena gaat Ajax na de winterstop naar de tussenronde van de Conference League. Bij een gelijkspel of nederlaag is Ajax helemaal klaar in Europa.