Oranje Leeuwinnen concurreren met Real Madrid - Manchester City: 'Dat vinden onzekere jongetjes niet zo leuk'
Oranje Leeuwinnen na de 1-0 zege / ANP

Oranje Leeuwinnen concurreren met Real Madrid - Manchester City: 'Dat vinden onzekere jongetjes niet zo leuk'

10:55, 10-04-2024 / Laatste Update: 11:02, 10-04-2024

De Oranje Leeuwinnen zijn hot. In de strijd om kwalificatie voor het EK in 2025 speelde het Nederlands elftal op dinsdagavond tegen Noorwegen. Meer dan een half miljoen mensen zagen op tv dat het 1-0 werd voor Nederland.

En dat terwijl de wedstrijd om 20:45 uur begon, een kwartier voor de absolute kraker in de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City. Toch stemden veel mensen af naar NPO 3 om naar de Oranje Leeuwinnen te kijken. Liefst 588.000 mensen zagen de wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen.

Sportnieuws.nl sprak na afloop met matchwinner Lineth Beerensteyn:

Daarmee werpt de steeds verder groeiende aandacht voor het vrouwenvoetbal z'n vruchten af. Het wordt steeds populairder, zo was ook te zien bij de Ajax Vrouwen in de Champions League. In de kwartfinale tegen Chelsea werd het record van meeste toeschouwers ooit bij een vrouwensportwedstrijd in Nederland verbroken. Er zaten liefst 34.200 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena.

Het mocht niet baten voor de Ajax Vrouwen: in Amsterdam werd al met 3-0 verloren. In Londen werd er vervolgens nog met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor de Ajacieden met opgeheven hoofd het Europese toneel konden verlaten.

Real Madrid - Manchester City

Dat de kraker tussen Real Madrid en Manchester City, misschien wil de mooiste mannenvoetbalwedstrijd van dit seizoen, nog geen honderdduizend kijkers meer trok, zegt veel. Om precies te zijn keken er 661.000 mensen naar de wedstrijd.

Journalist Jan Willem Spaans legt de cijfers eens naast elkaar, om de ''niemand kijkt ernaar'-brigade' ongelijk te bewijzen. Hij schrijft erbij: "De populariteit van vrouwenvoetbal schiet de lucht in, ook al vinden onzekere jongetjes dat niet zo leuk."