Orkun Kökçü na winst op Excelsior: 'Mooi dat we het thuis kunnen afmaken'
i

Pro Shots

Orkun Kökçü na winst op Excelsior: 'Mooi dat we het thuis kunnen afmaken'

Rick Kraaijeveld • 18:56, 07-05-2023 / Laatste Update: 01:59, 12-12-2023

Orkun Kökçü maakte niet al te veel woorden vuil aan de wedstrijd tegen Excelsior. Het was een zakelijke overwinning, waarin Feyenoord de wedstrijd uitspeelde. "We hebben de wedstrijd gewoon afgemaakt", zei de aanvoerder van Feyenoord.

Terugblikkend op de wedstrijd zei Kökçü het volgende: "We zijn heel blij dat we op matchpoint staan. We kunnen het zondag afmaken, en het is stiekem wel mooi dat we het thuis kunnen afmaken." Want zo is het. Volgende week in eigen huis kan Feyenoord kampioen worden.

De hele week werd er gespeeld met de gedachte dat, bij een goed resultaat bij buurman Sparta, deze zondag al beslissend zou kunnen zijn. Maar niet bij Feyenoord: "De voorbereiding was totaal niet anders, ofzo."

Veld

Het veld was erg slecht, dat kon iedereen zien. Gortdroog kunstgras dat niet besproeid was. "Ik had er zelf veel moeite mee", zei de aanvoerder, "In de eerste helft waren we al vaak slordig en dan helpt het veld niet."

Feyenoord scoorde al vroeg en dat hielp wel om de gemoederen rustig te houden; De Rotterdammers zijn geen seconde in paniek geweest. "In deze fase moet je blij zijn met de punten die je wint. Als je minder goed voetbalt, moet dat geen reden zijn voor paniek. En dat hebben we vandaag laten zien. We hebben de wedstrijd gewoon afgemaakt."