Oud-PSV'er Eran Zahavi vertikt het om hotelkamer te delen en stapt op als international

Rick Kraaijeveld • 10:58, 16-09-2022 / Laatste Update: 08:44, 12-12-2023

Eran Zahavi was met de Israëlische ploeg op pad voor de wedstrijden in de Nations League maar is daar weggegaan. De topscorer van de nationale ploeg was het niet eens dat hij een hotelkamer met iemand moest delen. Dat was zijn reden om te vertrekken.

Hij heeft een lange verklaring op Instagram gepost waarin hij zijn zegje doet. "Ik heb een heel ochtendritueel met vroeg opstaan erbij. Dus ik ga ook laat naar bed. Als er dan iemand anders op mijn kamer is met een andere manier van doen, dan is dat vervelend", laat hij weten.

Toen hij dit probleem aankaartte wilde de bondscoach niks er aan veranderen. Zahavi wilde zelfs de kamer uit eigen zak betalen. Maar niks kon de man van zijn idee afbrengen.

Albanië en Malta

Zahavi schittert dus in afwezigheid voor zijn thuisland bij de aankomende Nations League-wedstrijd. Israël neemt het op tegen Albanië en oefent daarna nog tegen Malta.

Zelf vindt hij de keuze wel lastig: "Helaas is besloten mij niet uit te nodigen vanwege het kamerverhaal. Tot mijn grote verdriet gaat mijn bijdrage aan het Israëlische elftal hiermee waarschijnlijk stoppen. Ik hou van mijn land. Ik hou van je Israël", sluit hij zijn statement af.