Overleden legende Maradona postuum vrijgesproken van ontduiken belasting
i

Getty Images

Overleden legende Maradona postuum vrijgesproken van ontduiken belasting

Rick Kraaijeveld • 18:48, 05-01-2024 / Laatste Update: 11:52, 15-01-2024

Diego Maradona is helaas al 3 jaar niet meer onder ons, maar kwam vrijdag toch weer even in het nieuws. Hij is 30 jaar lang in de clinch met de Italiaanse rechter. Hij werd beschuldigd van belastingontduiking maar krijgt nu alsnog zijn gelijk.

Het was geen lullig bedrag die Maradona moest betalen van de Italiaanse rechter: het ging om een slordige 40 miljoen euro. Daar ging de Argentijn destijds - 30 jaar geleden - tegen in beroep, toen er zelfs persoonlijke bezittingen in beslag werden genomen. 5 januari 2024 werd hij dan toch vrijgesproken, al maakte hij dat zelf niet meer mee; hij overleed in november 2020 na een hartaanval.

Woorden van advocaat

De advocaat van Maradona, Angelo Pisani, is uiteraard blij met de uitspraak van de rechter. Tegen Reuters zei hij: "Nu kan ik - zonder tegengesproken te worden - zeggen dat Maradona geen belastingontduiker was. De uitspraak doet recht aan de fans, de waarden van de sport en de nagedachtenis van Maradona." Hij zei ook nog dat hij verwacht dat de familie een schadeclaim gaat indienen.