Overzicht Conference League: Twente-beul Fiorentina speelt gelijk tegen club uit Letland

ProShots

Rick Kraaijeveld • 22:49, 08-09-2022 / Laatste Update: 23:09, 11-12-2023

De Conference League is weer begonnen! Om 21:00 trappen AZ en Feyenoord af, maar in alle groepen werden ook al wedstrijden gespeeld om 18:45. Zo speelde Fiorentina, die FC Twente uitschakelde, gelijk tegen een ploeg uit Letland. Is er 1 pot voorlopig nog bezig wegens rellen én won Anderlecht zijn 1e wedstrijd wel.

Onze zuiderburen hadden daar wel een penalty voor nodig. In de 81e minuut wist Fabio Silva die te benutten. Het Turkse Basaksehir verpulverde het Schotse Hearts dat in eigen huis echt niks te vertellen had.

Fiorentina

De verrassing op de vroege avond was toch wel het gelijkspel van Fiorentina tegen het kleine Rigas Futbola Skola. Een clubje uit Letland. Fiorentina had 70% balbezit en wel 20 kansen op doel, waarvan er 9 op doel waren. Uiteindelijk resulteerde dat maar in 1 doelpunt die pas viel in de 2e helft. Maar van die voorsprong konden de Italianen maar eventjes genieten: 20 minuten later stond er alweer 1-1 op het bord. Andrej Ilic scoorde voor de club uit Letland.

Doelpuntenregen in Spanje

Villarreal had kwam al erg vroeg op achterstand. In de 2e minuut wist Michal Skoral voor Lech Poznan te scoren. Vlak voor rust besloot de Spaanse club eventjes het gas open te gooien: binnen 8 minuten scoorden ze 3 doelpunten. In het kwartier na rust kwamen de Polen weer op gelijke hoogte. Het was een doelpunt in de 89e minuut van Francis Coquelin dat alsnog de winst verzekerde voor Villarreal.

Er was 1 wedstrijd die later afgelopen was: de wedstrijd tussen OGC Nice en 1. FC Köln was later begonnen omdat er rellen in het stadion waren.