Overzicht WK-kwalificatie: favorieten maken geen fout, Lewandowski schittert voor Polen

EPA

Martijn Baars • 00:50, 29-03-2021 / Laatste Update: 07:53, 05-01-2024

Duitsland, Italië, Polen en Zweden hebben zondagavond hun wedstrijden in de WK-kwalificatie gewonnen. In poule B won Zweden met 0-3 in Kosovo.

Zlatan Ibrahimovic gaf weer een assist, zoals hij dat afgelopen donderdag ook al deed bij zijn rentree in de nationale ploeg na bijna 5 jaar. De 39-jarige spits van AC Milan bediende nu Ludwig Augustinsson, die kon scoren na een knappe hakbal van Ibrahimovic. Via doelpunten van de 21-jarige aanvaller Alexander Isak (ex-Willem II, nu Real Sociedad) en de 35-jarige aanvoerder Sebastian Larsson (AIK) liep Zweden daarna nog uit naar 0-3.

Estland

Zweden speelt woensdag (18.45 uur) nog de thuiswedstrijd tegen Estland, waarin de ploeg van bondscoach Janne Andersson de goede start in de WK-kwalificatie een mooi vervolg wil geven.

Spanje

Zweden zit in de poule met Spanje, dat eerder vandaag met 1-2 won in Georgie door een goal van Dani Olmo in de 93ste minuut. Spanje begon de WK-kwalificatie met een 1-1 gelijkspel tegen Griekenland. De ploeg van bondscoach John van ‘t Schip speelde vandaag een oefeninterland tegen Honduras, die met 2-1 werd gewonnen door 2 goals van Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis.

Italië

In poule C won Italië met 0-2 in Bulgarije. Torino-spits Andrea Belotti schoot kort voor rust een strafschop binnen voor de Azzurri. Sassuolo-middenvelder Manuel Locatelli maakte in de 82ste minuut pas de 2e goal voor Italië.

Lewanpoolski

In poule I won Polen met 3-0 van Andorra. Robert Lewandowski scoorde 2 keer, Karol Swidersk zorgde kort voor tijd nog voor de eindstand. Lewandowski staat dit seizoen al op 47 goals in 42 wedstrijden. Daarvan maakte hij er 42 in 36 wedstrijden voor Bayern München.

Duitsland

Duitsland won met 0-1 in Roemenië. Op aangeven van Kai Havertz maakte Serge Gnabry na 18 minuten spelen al de winnende goal in Boekarest.