Pa van Teun Koopmeiners in Cor Potcast: 'Vrije trap tegen Argentinië was niet afgesproken'
i

Getty Images

Pa van Teun Koopmeiners in Cor Potcast: 'Vrije trap tegen Argentinië was niet afgesproken'

Rick Kraaijeveld • 18:55, 20-01-2023 / Laatste Update: 00:33, 09-01-2024

De vader van Teun Koopmeiners heeft wel een heel bijzondere onthulling gedaan over de vrije trap van Nederland tegen Argentinië die voor de verlenging zorgde. In de Cor Potcast van Bart Vriends, Thomas Verhaar en Maarten de Fockert doet hij uit de doeken dat Wout Weghorst op dat moment niets wist van de plannen van Cody Gakpo en Teun Koopmeiners: "Cody en Teun beslisten op dat moment zelf om dit te doen", zei hij.

Rond minuut 59 in de podcast had pa Koopmeiners het over trots zijn op zijn zoon en vertelde dat hij dat echt was bij de vrije trap van Koopmeiners die voorafging aan de goal van Weghorst waardoor Nederland de verlenging in ging tegen Argentinië. "Het is erg gedurfd gedaan", zei hij. "De vrije trap is niet van te voren afgesproken." Hij legt uit dat er wel op getraind is ooit, maar niets afgesproken.

'Knap van Wout'

Ook heeft hij bewondering voor Wout: "Hij moest alles met het verkeerde been doen. Teun keek ook geen seconde naar Wout, omdat hij bang was om iets te verraden", blikte hij terug.

"Cody en Teun stonden druk met elkaar te praten, dat ging zo: 'Kan het? Ja, het past wel. Oh, nee. Nu niet, want Messi staat in de weg. Hoe zit het met de man naast Frenkie, wat doet die?', allemaal dat soort dingen. Dat duurde verschrikkelijk lang. Uiteindelijk liep iedereen zó weg dat ze zagen dat het kon, toen zeiden ze dat tegen elkaar: 'Oké, doen nu.", vertelde hij.

De presentatoren waren met stomheid geslagen: "Ik krijg hier écht kippenvel van", zei De Fockert na het verhaal. Wij ook, De Fockert, wij ook. Het fragment over de vrije trap is vanaf minuut 59 te beluisteren.

Luister hier de hele aflevering van De Cor Potcast met Remco Koopmeiners: