Panenka van Santiago Giménez stond al even vast: 'Ik oefen er veel op'
i

Pro Shots

Panenka van Santiago Giménez stond al even vast: 'Ik oefen er veel op'

Rick Kraaijeveld • 10:03, 05-11-2023 / Laatste Update: 17:54, 07-01-2024

Feyenoord speelde zaterdagavond tegen RKC en won daar met 2-1. Santiago Giménez versierde tijdens die wedstrijd een pingel, maar miste deze. Hij deed een panenka, maar die ging over het doel heen. Hij legt zijn keuze uit.

Giménez kwam met de schrik vrij want toen hij de pingel nam, stond het nog 1-1. Later in de wedstrijd was Bart Nieuwkoop de matchwinnaar met een doelpunt. Giménez werd na afloop bevraagd naar zijn penalty.

Oefenen, oefenen, oefenen

"Ik heb volgens mij 12 penalty's in mijn carrière genomen en schoot ze allemaal in een hoek. Nu had ik tegen mezelf gezegd dat ik de volgende zou chippen. Ik wist niet wanneer of waar dat zou zijn, maar het was dus vandaag en dat is waarom ik het deed. Ik oefen erop op de trainingen, maar vandaag ging hij te hoog", legde Giménez uit.

Het was zijn 2e wedstrijd zonder doelpunt, maar daar maakte hij zelf geen heisa van. "Ik ben altijd geïrriteerd als ik niet scoor, maar het hoort bij het leven van een spits. Ik moet hard blijven werken en erin vertrouwen dat ik weer ga scoren. Het zijn maar twee wedstrijden, ik weet zeker dat het weer gaat komen."