🎥 | Knotsgekke wedstrijd in Parijs: Lille buigt achterstand om, geeft wedstrijd in slotfase toch weer weg

Rick Kraaijeveld • 15:58, 19-02-2023 / Laatste Update: 09:47, 12-12-2023

Lang leek het erop dat Lille voor een stunt zou zorgen in het Parc des Princes. De nummer 5 van Frankrijk boog knap een 2-0-achterstand om in een 3-2-voorsprong. Uiteindelijk kwam PSG toch weer op gelijke hoogte door - jawel- Kylian Mbappé. Uiteindelijk wonnen ze zelfs nog met 4-3 door een treffer van Lionel Messi in de 95e minuut.

Kylian Mbappé en Neymar zorgden voor de eerste 2 goals voor PSG. Bafode Diakite deed in de 24e minuut wat terug voor Lille op aangeven van Andre Gomes. Na de rust kreeg PSG nog een domper te verwerken: Neymar moest met een brancard van het veld af, dat zag er niet goed uit voor de aanvaller. Vlak daarna kreeg Lille een penalty na een domme overtreding van Marco Verratti. Jonathan David bleef koel en verschalkte Gianluigi Donnarumma.

In de 69e minuut was het feest helemaal compleet. Jonathan Bamba werd gelanceerd en kon de bal mooi controleren. Hij schoot vervolgens snoeihard in de korte hoek, waardoor Lille op voorsprong kwam. Ze dachten daarmee de winst binnen te hebben maar toen was daar die dekselse Mbappé die in de 87e minuut alsnog de gelijkmaker binnenschoot. De koek was zelfs toen nog niet op. Messi scoorde nog de 4-3, waardoor PSG alsnog met de schrik vrij kwam.