Paris Saint-Germain wint van BC Häcken in Champions League, Jackie Groenen valt geblesseerd uit
Jackie Groenen © Getty Images

21:45, 20-03-2024 / Laatste Update: 21:50, 20-03-2024

Paris Saint-Germain was in Zweden te sterk voor BC Häcken in de kwartfinales van de Champions League. Jackie Groenen moest nog voor rust het veld verlaten met een blessure.

PSG won met 2-1 van Häcken. Halverwege de eerste helft kwamen de Fransen op voorsprong. Nadat een kopbal van Tabitha Chawinga nog gekeerd werd door keepster Jennifer Falk, viel de bal voor de voeten van de 21-jarige Amerikaanse Eva Gaetino die alert reageerde en scoorde bij haar Champions League-debuut.

De Zweden kregen voor rust nog een penalty die in eerste instantie gehouden werd door de Poolse Katarzyna Kiedrzynek, maar vervolgens werd de rebound alsnog binnen gekopt.

Vlak na het penaltymoment ging Groenen geblesseerd van het veld. Het is nog onbekend wat voor kwetsuur ze precies heeft. Ze werd vervangen door landgenoot Lieke Martens.

Het winnende doelpunt werd een kwartier voor tijd gemaakt door Chawinga. De return in Parijs wordt volgende week woensdag gespeeld. Dan zal worden uitgemaakt wie doorstroomt naar de halve finales.