Pascal Jansen niet blij na oorwassing AZ: 'Die ketsers maken we zelf'

Rick Kraaijeveld • 00:36, 27-10-2023 / Laatste Update: 04:17, 07-01-2024

AZ-trainer Pascal Jansen was niet te spreken over de wedstrijd van AZ tegen Aston Villa donderdagavond. De ploeg van Jansen verloor met 4-1 van de Engelsen in de Conference League. De geboren Engelsman vond dat Aston Villa slim speelde: "Ze lokken je uit de belangrijke ruimtes en versnellen dan door het midden."

AZ kwam er niet aan te pas tegen het te sterke Aston Villa, veel mensen spraken bij de eerste 2 goals over het grote verschil tussen de Premier League en de Eredivisie. Jansen zag wat anders: "Dat heeft niets met niveau te maken, dat zijn ketsers die we zelf maken. Dat had niets met de intensiteit van druk zetten door Aston Villa te maken. We worden 2 keer genadeloos afgestraft."

Kansjes

Ook AZ kreeg wat kansen, maar ging daar niet zo effectief mee om als dat Aston Villa dat deed. "Daar zit wel een verschil in. Pavlidis scoort dit normaal direct, maar kreeg nu nog te maken met een sliding van een verdediger. Alsof zijn leven ervan af hing, dat heb je in de Eredivisie lang niet altijd."

Jansen ziet graag dat AZ wat scherper is in Europa: "In Bosnië hadden we even een black-out en gelijk hadden we 4 goals om de oren, die allemaal door ons kwamen. Nu ook weer 2, daar baal ik van."