Pascal Jansen over witte zakdoekjes op de tribune: 'Leuk is anders, dat is heel duidelijk'

Rick Kraaijeveld • 11:42, 18-12-2023 / Laatste Update: 06:28, 08-01-2024

AZ verloor met 4-0 van PSV in eigen huis zondagavond en tijdens die wedstrijd werd er met witte zakdoekjes gezwaaid op de AZ-tribunes. Ze zijn niet blij met de gang van zaken bij AZ en de resultaten vallen niet goed bij de supporters. De trainer ging in op de witte zakdoekjes voor de camera van Voetbal International.

AZ kreeg binnen een tijdsbestek van 15 minuten 3 goals om de oren, daarmee was de wedstrijd al erg gauw beslist. Luuk de Jong scoorde een pingel, Ismael Saibari scoorde de 2-0 en Sergiño Dest scoorde de 3-0. AZ beleeft een mindere periode en dat is ook merkbaar op de tribunes, waar witte zakdoekjes verschenen. Een teken dat de trainer eruit moet.

Reactie Jansen

Pascal Jansen weet dat de resultaten wat minder zijn en kan de fans ook begrijpen. "Leuk is anders, dat duidelijk. Maar de verwachtingen bij AZ zijn altijd hooggespannen en dat is terecht. We hebben onze ambities en doelen, dat heeft ook te maken met hoe we in het verleden hebben gepresteerd."

Jansen refereerde ook naar vorig jaar, toen AZ ver kwam in de Conference League. "Afgelopen jaar was een succesvol jaar voor ons. Er is met ziel en zaligheid gewerkt naar het bouwen van een succesvol elftal. Er is ook - net als iedere zomer - een aantal kanjers vertrokken dus dan weet je dat je weer moet bouwen aan een succesvol elftal. Je begint het seizoen ook sterk, dus dan zijn de verwachtingen meteen hoog. Als je dan een mindere periode hebt, is het logisch dat mensen daar wat van gaan vinden."