Patrice Evra wilde 'racist' Suárez aanvallen op straat: 'Dan was het slecht afgelopen'
i

REUTERS

Patrice Evra wilde 'racist' Suárez aanvallen op straat: 'Dan was het slecht afgelopen'

Martijn Baars • 10:28, 09-11-2021 / Laatste Update: 07:09, 12-12-2023

Patrice Evra heeft ooit op het punt gestaan om Luis Suárez aan te vallen op straat, als wraak voor een racisme-incident in de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool in 2011. Dat onthulde de Fransman in de podcast Diary of a CEO. Suárez zou Evra in het bewuste duel racistisch hebben bejegend. De Uruguayaan werd daar 8 duels voor geschorst.

"Op een dag liep ik in Manchester met 2 van mijn broers, en 1 van hen zei: "Kijk, daar heb je Luis Suárez”, herinnert Evra zich. "Ik zag hem lopen en dacht bij mezelf: ‘dit is het moment’. Maar toen viel me op dat zijn vrouw en kinderen bij hem waren. Dat was de reden om me in te houden, want ik vond niet dat ik dat kon doen voor het oog van zijn familie.”

'Zou slecht zijn afgelopen'

De inmiddels oud-voetballer is achteraf gezien blij dat hij destijds de confrontatie niet is aangegaan. "Want ik denk dat het slecht zou zijn afgelopen. Dus gelukkig is er niks gebeurd.”

Racist

Tegenwoordig koestert de 81-voudig Frans international geen haatgevoelens meer tegen zijn voormalige aartsvijand. "Ik zou hem ook geen racist willen noemen omdat ik hem daar niet goed genoeg voor ken. Maar tijdens die wedstrijd heeft hij wel racistische woorden gebruikt.”