Patrick Kluivert laat het van God afhangen of hij trainer van Ajax wordt: 'Als God het wil, waarom niet?'
i

REUTERS

Patrick Kluivert laat het van God afhangen of hij trainer van Ajax wordt: 'Als God het wil, waarom niet?'

Martijn Baars • 10:16, 22-03-2022 / Laatste Update: 02:05, 12-12-2023

Patrick Kluivert ziet in zichzelf een mogelijk toekomstige coach van Ajax. "Als God wil dat ik Ajax-trainer word, waarom niet?”, aldus de 45-jarige Amsterdammer.

Kluivert zegt in een gesprek met ESPN ‘absoluut’ weer aan de slag te willen als coach. "Als ergens een goed project gaande is, wil ik er wel hoofdtrainer zijn”, vertelt de voormalig spits van Ajax, Oranje en FC Barcelona. "Ik ben nu aan het kijken wat een interessante optie kan zijn.”

'Waarom niet?'

Op dit moment heeft Kluivert geen vaste aanstelling. In het verleden was hij onder meer werkzaam als assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, directeur voetbalzaken bij Paris Saint-Germain en hoofd opleidingen bij FC Barcelona. Een aanstelling bij Ajax ziet Kluivert dus wel zitten. "Als God wil dat ik Ajax-trainer word, waarom niet?”, antwoordt hij desgevraagd.

Erik ten Hag

"Ik ben er klaar voor." Bij de Amsterdammers staat al ruim 4 jaar Erik ten Hag aan het roer. Zijn naam wordt de laatste maanden steeds vaker aan een zomers overgang naar een Europese topclub gekoppeld. Vooral Manchester United wordt de laatste tijd veel genoemd.