PEC Zwolle kan promoveren tegen Almere City: de scenario's
i

ANP

PEC Zwolle kan promoveren tegen Almere City: de scenario's

Emiel Versteeg • 16:22, 21-04-2023 / Laatste Update: 01:17, 12-12-2023

PEC Zwolle kan vanavond promoveren naar de Eredivisie op bezoek bij Almere City. De wedstrijd is een echte promotiekraker, want Almere City heeft nog steeds zicht op de 2e plek van de Keuken Kampioen Divisie. Lees in dit artikel wat de scenario's zijn voor PEC Zwolle om te promoveren.

Mocht het PEC lukken om te promoveren tegen Almere City, keert het terug naar de Eredivisie nadat de ploeg vorig jaar degradeerde. Bram van Polen gelooft erin dat hij zijn laatste contractjaar zal uitzitten in de Eredivisie.

Hoe PEC Zwolle kan promoveren tegen Almere City

Het kan bijna niet meer mis gaan voor PEC. Winst of gelijkspel is genoeg om promotie vast te stellen. PEC zal dan 1e of 2e plek in de wacht te slepen. Beide plekken promoveren. Als PEC verliest van Almere kan de ploeg alsnog promoveren als het volgende week in eigen huis wint van FC Dordrecht.

Almere City is de nummer 3 op de ranglijst. Mocht Almere winnen, komt de thuisploeg nog steeds in aanmerking voor de 2e plek op de ranglijst en voor directe promotie. Daarvoor zal het met een schuin oog kijken naar Helmond Sport - Heracles Almelo.

Huidige top 3

1. PEC Zwolle: 33 gespeeld - 75 punten

2. Heracles Almelo: 33 gespeeld - 70 punten

=================================

3. Almere City: 33 gespeeld - 62 punten

Op welke zender Almere City - PEC Zwolle?

De wedstrijd is live te zien op ESPN. Om 19.30 uur start ESPN met Voetbal op Vrijdag op ESPN 1. De wedstrijd Almere City - PEC Zwolle begint om 20.00 uur op ESPN 3.

Wie gaan de Eredivisie play-offs spelen?

We hebben het al gehad over de directe promotie, maar ook de strijd om play-offplekken is nog spannend. De KNVB heeft na de vorige speelronde dit virtuele speelschema gemaakt:

Na dit voetbalweekend is dit het virtuele schema voor 𝗽𝗹𝗮𝘆-𝗼𝗳𝗳𝘀 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘁𝗶𝗲/𝗱𝗲𝗴𝗿𝗮𝗱𝗮𝘁𝗶𝗲 𝘀𝗲𝗶𝘇𝗼𝗲𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟮/'𝟮𝟯! 📷 pic.twitter.com/L5TmlypLNC

— KNVB (@KNVB) April 17, 2023