Pep Guardiola heeft goed nieuws voor Fantasy-spelers: Erling Haaland is terug bij Manchester City
Erling Haaland © Getty Images

Pep Guardiola heeft goed nieuws voor Fantasy-spelers: Erling Haaland is terug bij Manchester City

15:50, 30-01-2024 / Laatste Update: 15:56, 30-01-2024

Erling Haaland is terug bij Manchester City. Het Noorse doelpuntenfenomeen stond twee maanden langs de kant vanwege een voetblessure. Pep Guardiola bevestigt daags voor de thuiswedstrijd met Burnley dat Haaland weer bij de selectie zit en dat betekent goed nieuws voor Fantasy-spelers.

"Hij is weer fit. Gelukkig, want hij is een belangrijke speler voor ons", sprak Guardiola dinsdag. Haaland speelde zijn laatste wedstrijd op 6 december tegen Aston Villa (1-0 verlies). De Noorse spits scoorde 14 goals in 15 wedstrijden in de Premier League dit seizoen.

Met name de spelers van het populaire spelletje Fantasy Premier League zullen blij zijn met de terugkeer van Haaland. De Noor scoorde vorig jaar de meeste punten (272) en dit seizoen staat de teller op 112. Alleen Mo Salah (156), Heung-min Son (136), Ollie Watkins (121) en Jarrod Bowen (113) deden het beter.

Toekomst Guardiola

Op de persconferentie vroeg een Engelse journalist hoe de toekomst van Guardiola eruitziet. Dit vanwege het aanstaande vertrek van Jürgen Klopp, die zegt dat hij toe is aan rust. "Ik heb hier alles wat een trainer zich kan wensen", vertelde hij. "De club heeft mij altijd gesteund. Er komt een dag dat ik hier vertrek, maar daar denk ik nu niet aan."