City wil niets weten van favorietenrol voor CL-finale: 'In zulke wedstrijden is er geen favoriet'
i

Getty Images

City wil niets weten van favorietenrol voor CL-finale: 'In zulke wedstrijden is er geen favoriet'

Rick Kraaijeveld • 00:44, 10-06-2023 / Laatste Update: 05:46, 12-12-2023

Pep Guardiola was resoluut bij de persconferentie in Istanbul in aanloop naar de Champions Leaguefinale van zaterdagavond. City is absoluut niet de favoriet. "De grootste fout zou zijn om Inter te onderschatten", zei hij.

Zaterdagavond staat de Champions Leaguefinale op het programma. Manchester City neemt het dan op tegen Inter en dat belooft een spektakel te worden. Guardiola blikte alvast vooruit: "Wat er dit seizoen of in het verleden is gebeurd, maakt niet uit. Het is belangrijk om morgenavond onze beste prestatie te leveren. Dat gaat het verschil maken."

Bloedvorm

Dat is allemaal leuk en aardig, maar feit is dat de club uit Manchester in bloedvorm verkeert. Het rolde Real Madrid met 4-0 op en ook in de competitie ging alles voortvarend. Zo werd de Premier League en de FA Cup aan de prijzenkast toegevoegd. Inter kwam niet verder dan de 3e plaats en de Coppa Italia. Ook Rúben Dias was duidelijk: "Het is een finale. In zulke wedstrijden is er geen favoriet."

Goaldroogte Haaland

Erling Braut Haaland imponeerde dit seizoen met 52 duels in 52 wedstrijden. Maar de laatste wedstrijden was hij wat minder in vorm. In de laatste 7 duels scoorde hij pas 1 keer. Hij voelt die druk wel, vertelde hij. "Voordat ik bij deze club kwam, wonnen ze de landstitel en ook de andere prijzen zonder mij. Ik ben nu hier om te proberen met Manchester City een prijs te winnen die ze nog nooit hebben gewonnen. Ik ga mijn uiterste best doen. We geloven in onszelf."

Red and Blue

City kan bij winst in de voetsporen treden van stadsgenoot Manchester United. Dat is de laatste ploeg die de Treble (FA Cup, Premier League en Champions League) won. In 1998/1999 wonnen zij de treble.