pepijn-lijnders-liverpool-afscheid-jurgen-klopp
Pepijn Lijnders (links) viert de winst van de FA Cup en League Cup met Jürgen Klopp / Getty Images

Pepijn Lijnders verlaat Liverpool net als Jürgen Klopp: 'Hij wil graag zijn eigen carrière voortzetten'

12:12, 26-01-2024 / Laatste Update: 13:43, 26-01-2024

Na dit seizoen komt er een einde aan het Jürgen Klopp-tijdperk bij Liverpool. Maar niet alleen de Duitse manager vertrekt, ook assistent-trainer Pepijn Lijnders verlaat de club. Dat valt te lezen in het persbericht van Liverpool.

'Assistent-manager Lijnders zal zijn functie ook neerleggen aan het einde van het seizoen, waarbij Lijnders graag zijn eigen carrière in het trainersvak wil voortzetten', schrijft de Engelse club. Lijnders was in twee periodes actief als assistent-trainer bij Liverpool: 2015-17 en 2018 tot nu. Ook de technisch directeur van Liverpool gaat er mee stoppen, maar doet dit al vanaf half februari. Jorg Schmadtke zou maar voor korte tijd blijven en besluit er na de wintertransferperiode mee op te houden.

Jürgen Klopp stopt na dit seizoen bij Liverpool: 'Mijn energie raakt op'

26 januari 2024, 11:43

Brekend nieuws uit Liverpool: Jürgen Klopp stopt na het huidige seizoen als manager van Liverpool. Dat maakte de 56-jarige Duitser via de sociale media van de club. Klopp is sinds oktober 2015 in dienst bij Liverpool. Zijn Nederlandse assistent Pepijn Lijnders verlaat de club ook na dit seizoen.

Prijzen

Met Liverpool won Lijnders als assistent alles wat er te winnen viel: de Premier League, Champions League, wereldbeker voor clubteams, Europese Supercup, FA Cup, Carabao Cup en Community Shield. In de huidige jaargang doet Liverpool nog volop mee om de prijzen. Het staat bovenaan in de competitie, staat in de finale van de EFL Cup en is nog actief in zowel de Champions League als FA Cup.