Peter Bosz gaat dit seizoen vaak rouleren bij PSV: '2 keer dezelfde opstelling kan bijna niet'
i

Pro Shots

Peter Bosz gaat dit seizoen vaak rouleren bij PSV: '2 keer dezelfde opstelling kan bijna niet'

Martijn Baars • 18:31, 11-08-2023 / Laatste Update: 21:56, 11-12-2023

Het gaat lastig worden voor Peter Bosz om elke week dezelfde opstelling de wei in te sturen bij PSV. "Onmogelijk", zei de trainer zelfs op de eerste persconferentie voorafgaand aan de openingswedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Utrecht.

"We gaan nu ook wedstrijden spelen met 2 dagen rust ertussen en dan is het echt opletten. De eerste 5 weken hebben we gelukkig nog geen blessures opgelopen, maar het is onmogelijk om iedere week 2 keer met dezelfde 11 te spelen. Aan het eind van het seizoen zullen er ook andere spelers in het elftal staan. We hebben geen vast elftal. Dat ontwikkelt zich altijd. Het heeft altijd te maken met vorm, vermoeidheid en blessures."

Transfers en opstelling

Dus is het zaak dat PSV zich nog gaat melden op de transfermarkt. Donderdag kwam er met Tillman een nieuwe aanvallende middenvelder bij. Maar dat is niet de laatste aankoop geweest. "Ik ga nog altijd uit van een aantal versterkingen, maar we zullen zien hoe dat de komende weken valt.”

Zijn team heeft nu op het eerste oog wat veel aanvallende middenvelders. "Het kan ook zijn dat wij met 2 tienen gaan spelen", zegt Bosz daarover. "Dan valt het wel mee. Wanneer we dat gaan doen? Dat weet ik nu nog niet, maar het gaat zeker nog gebeuren."