Peter Bosz opgelucht na zege op Excelsior: 'Je vraagt je af: kunnen we het weer oppakken?'
i

Pro Shots

Peter Bosz opgelucht na zege op Excelsior: 'Je vraagt je af: kunnen we het weer oppakken?'

Rick Kraaijeveld • 11:20, 14-01-2024 / Laatste Update: 13:56, 15-01-2024

Peter Bosz was meer opgelucht dan blij na afloop van de 3-1-overwinning op Excelsior. Hij was gespannen of PSV de goede vorm van voor de winterstop kon voortzetten. Dat lukte, naar tevredenheid van de coach. "De drie punten zijn natuurlijk het belangrijkste."

PSV won met 3-1 in eigen huis en heeft daarmee de 17e overwinning op rij geboekt. Een evenaring van een oud record dat ook al in handen lag van PSV. Bosz is blij dat er na de winterstop weer goed gevoetbald werd. "Ik zei het al tijdens het trainingskamp: "De concurrentie kijkt toch naar je." En stel dat je vandaag gelijk had gespeeld, dan hadden ze toch een ander gevoel eraan overgehouden. Maar wij geven hiermee aan dat we niet willen verslappen."

Het niveau

Bosz keek terug naar de 4-0-overwinning op AZ vlak voor de winterstop en vergeleek: "Je vraagt jezelf toch af: 'Kunnen we het weer oppakken?'. Die wedstrijd was van een dusdanig hoog niveau..." Hij zag dat dit in sommige aspecten goed lukte. "Ik vond in elk geval dat de energie hetzelfde was. Nog niet de afronding en het creëren van kansen zoals dat tegen AZ was, maar ik vind dat we het uitstekend hebben opgepakt."

Record

Het record dat PSV heeft neergezet is erg mooi, maar volgens Bosz zijn de drie punten belangrijker. "Het gaat om het kampioenschap, maar het is geweldig dat we dit record kunnen oppikken. Daar ben ik heel erg tevreden over, ik ben er ook trots op."