Neymar
Neymar bij PSG © Getty Images
i

Neymar bij PSG © Getty Images

'Politie doorzoekt Frans ministerie vanwege duistere deal rondom recordtransfer Neymar'

11:34, 18-01-2024 / Laatste Update: 11:38, 18-01-2024

De Franse politie heeft het ministerie van Economie en Financiën in Parijs doorzocht in een onderzoek naar de recordtransfer van voetballer Neymar naar Paris Saint-Germain in 2017.

Volgens een anonieme bron van het Franse persbureau AFP zijn anticorruptie-eenheden maandag het ministerie binnengegaan. Paris Saint-Germain zou bij de transfer hebben geprofiteerd van belastingvoordelen. 

Minister Gérald Darmanin (toenmalig minister van Begroting) zou namelijk als belastingadviseur van PSG hebben geacteerd. Het is nog niet duidelijk of de doorzoekingen ook iets hebben opgeleverd voor het onderzoek. 

Recordtransfer

De Braziliaanse stervoetballer kwam in 2017 op 25-jarige leeftijd voor 222 miljoen euro van FC Barcelona naar PSG, wat nog steeds het hoogste transferbedrag ooit is. Afgelopen zomer vertrok de vedette voor zo’n 100 miljoen euro naar het Saoedische Al-Hilal, na 173 wedstrijden in Parijse dienst.

Neymar, ondertussen 31 jaar, is nog steeds de duurste voetballer ter wereld. Maar zijn marktwaarde ligt inmiddels wel een stuk lager. Volgens Transfermarkt.nl is de Braziliaan nu zo'n 45 miljoen euro waard. Nog steeds niet echt slecht natuurlijk, maar het staat in schril contrast met de 222 miljoen euro die PSG in 2017 voor hem neerlegde.