Marcel Roes • 18:45, 06-12-2021 / Laatste Update: 00:50, 09-01-2024

Bij Beerschot tegen Antwerp in de Belgische competitie werd er ook nog wel gevoetbald, maar het waren vooral de randzaken die de aandacht trokken. Zo was er een veldbestormer die een stuk vuurwerk in het uitvak wierp. En er waren agenten in burger die de knuppels tevoorschijn haalden om lekker om zich heen te slaan.

De politie moest optreden nadat Beerschot-fans na afloop van de pot op het veld kwamen. Er werden 3 mensen gearresteerd, waaronder de meneer met de vuurpijl. Tijdens de knokpartij klonk door de speakers: "Laat de zon in je hart"...

Mike Vanhamel

Beerschotdoelman Mike Vanhamel zei dit: "Naast het veld mag er vijandigheid zijn en mogen de supporters elkaar treiteren. Daar heb ik geen probleem mee. Maar als de fysieke integriteit van andere supporters in gevaar komt, dan ga je een stap te ver."

"Een supporter die een vuurpijl in het vak van de bezoekers gooit, zoiets had ik nog nooit gezien. Er had iemand zwaargewond kunnen zijn. Dat mogen we nooit aanvaarden. Dit hoort niet thuis in een voetbalstadion."

Uitfans

De Belgische Jupiler Pro League is dit gekloot zat. Per direct zijn uitsupporters niet meer welkom op het hoogste niveau, de eerste divisie en in het bekertoernooi.