Primeur in veldencompetitie: Feyenoord moet 1e plaats delen met Ajax, grote stijger plek 3
i

Getty Images

Primeur in veldencompetitie: Feyenoord moet 1e plaats delen met Ajax, grote stijger plek 3

Rick Kraaijeveld • 19:21, 09-06-2023 / Laatste Update: 02:59, 12-12-2023

De uitslag van de veldencompetitie voor het seizoen 22-23 is bekend gemaakt door de Vereniging voor Contractspelers (VVCS) en daar is dit jaar een primeur. Ajax én Feyenoord delen de eerste plek, waar Feyenoord vorige jaren eigenlijk standaard won. De grasmeester Erwin Beltman, ging vorig jaar weg bij Feyenoord en nu zien de Rotterdammers Ajax dichterbij komen. Een verrassende plek 3 is voor Sparta Rotterdam. Saillant detail: vorig jaar werden zij laatste in de competitie.

Ieder jaar geven aanvoerders uit de Ere- en Eerste divisie een beoordeling over de velden waar zij op speelden, deze sturen zij dan door naar VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Uiteindelijk komt daar dan een ranglijst uit. Ajax en Feyenoord staan dus op een gedeelde 1e plaats en worden achtervolgd door Sparta. Ajax en Feyenoord kregen een 4,59 en Sparta een 4,35. De kunstgrasvelden van de Eredivisie vormen de laatste 4 in de lijst met cijfers variërend tussen 1,18 en 1,71.

Sparta

Een bijzonder feitje over de klim van Sparta is dat zij vorig jaar met stipt onderaan stonden in deze competitie. Er lag toen nog een kunstgrasmat op Het Kasteel, maar die is in de zomer omgetoverd tot een zeer goede grasmat. Zo blijkt dus ook uit de cijfers, want ze stijgen direct van de laatste plaats naar plek 3. Knap werk!

In de KKD werd het veld van ADO Den Haag verkozen tot beste veld van de competitie. Daarna volgen PEC Zwolle en Willem II.