🎥 | Oeps! Fans FC Kopenhagen willen spelers PSV wakker houden maar maken een foutje

Rick Kraaijeveld • 11:39, 17-03-2022 / Laatste Update: 09:29, 12-12-2023

De fans van FC Kopenhagen hebben woensdag- op donderdagnacht een knallende misser gemaakt. Zij wilden de PSV spelers eens goed uit hun slaap houden door vuurwerk af te steken voor het hotel, waar zij dachten dat de selectie sliep. Ze hadden alleen een klein detail over het hoofd gezien: ze stonden bij het verkeerde hotel.

Het idee om spelers wakker te houden de nacht voor een wedstrijd is ondertussen een Europees ritueel geworden. In elke Europese speelronde zie je dit soort filmpjes wel voorbij komen. Dit is de eerste keer dat het volledig mis ging, maar de fout is op zich niet zo gek.

Verwarring om hotel

De Denen stonden voor het Radisson hotel aan de Amanger Boulevard, die van dezelfde keten is als waar PSV verbleef, maar de spelers van de Eindhovense club zaten in een ander hotel 2 kilometer verderop. De PSV-selectie zal er vast iets van gehoord hebben, maar het zal niet het effect hebben gehad waar de groep van Kopenhagen op gehoopt had.

Wedstrijd in Kopenhagen

Het is de fans van de thuisclub vooralsnog niet gelukt om de eerste slag te slaan. Vanavond speelt PSV in Kopenhagen, waar zij moeten winnen om de 4-4-stand van vorige week weg te poetsen. Als de wedstrijd in de Conference League net zo verloopt als vorige week kan het vuurwerk van vannacht zomaar op het veld verschijnen.