PSV gaat toch overstag en gunt Yorbe Vertessen zijn transfer naar Union Berlin
Yorbe Vertessen van PSV. ©Getty Images

PSV gaat toch overstag en gunt Yorbe Vertessen zijn transfer naar Union Berlin

11:06, 01-02-2024

Yorbe Vertessen mag eindelijk de wachtkamer verlaten. De aanvaller van PSV zat sinds afgelopen weekend in Berlijn, in de hoop zijn transfer naar Union Berlin af te ronden. Een zware blessure van concurrent Noa Lang leek lang roet in het eten te gooien, maar PSV is donderdagochtend toch overstag gegaan.

De club uit Eindhoven wilde Vertessen niet meer vrijgeven na het nieuws van Lang. En dat terwijl de Belg al bij een wedstrijd van Union was wezen kijken en alles klaar stond om de keuring en transfer af te ronden. PSV wilde eerst zeker weten dat het een vervanger voor Lang had, voordat de 'eigen' speler Vertessen definitief mocht vertrekken.

Transfer rond

Na vijftien jaar bij PSV doorgebracht te hebben, mag Vertessen zich vanaf donderdag officieel speler van Union Berlin noemen. PSV wenst hem veel succes in zijn verdere carrière en dankt hem voor zijn toewijding aan PSV.

Driouech van Excelsior

Overigens is die nieuwe speler nog niet gepresenteerd, maar PSV is wel al in verregaande onderhandelingen met Excelsior over de komst van Couhaib Driouech. De buitenspeler moet voor ruim drie miljoen euro overkomen vanuit Rotterdam. Voor Vertessen vangt PSV bijna vijf miljoen euro.