PSV houdt aan inhaalrace tegen Twente een puntje over
i

ProShots

PSV houdt aan inhaalrace tegen Twente een puntje over

Marcel Roes • 22:46, 02-04-2022 / Laatste Update: 07:01, 12-12-2023

Speelronde na speelronde bleef PSV op 2 punten achterstand ten opzichte van Ajax staan. De hoop was dat de Amsterdammers weer een slippertje zouden maken. Maar het omgekeerde gebeurt dit weekend: nadat Ajax uit won van Groningen, bleef PSV uit tegen Twente steken op 3-3.

Ricky van Wolfswinkel (2 keer) en Michel Vlap brachten de thuisploeg na 25 minuten al op 3-0. Joey Veerman (35') en invaller Cody Gakpo (53') brachten de spanning terug. En ze brachten ook de hoop terug op een reparatie van de schade, waar PSV-keeper Joël Drommel met matige ingrepen in grote mate schuld aan had.

En het moet gezegd worden: PSV maakte wel aanspraak op een resultaat. Zo raakte Nonu Madueke de paal en werd een rebound van Sangaré net gered door Twente-keeper Unnerstall.

Blessuretijd

Het doorzetten en pushen van PSV werd in blessuretijd toch nog beloond. Olivier Boscagli sleepte een puntje binnen: 3-3. De Monegask kopte raakt, nadat Unnerstall mis taste.

2 maanden

Voor PSV betekende het het eerste puntenverlies in 2 maanden tijd. De vorige 6 competitieduels wist het elftal van trainer Roger Schmidt te winnen.