PSV maakt op knollentuin binnen 5 minuten korte metten met Heerenveen

Bart van der Wijst • 19:38, 20-02-2022 / Laatste Update: 06:25, 12-12-2023

PSV heeft in navolging van Ajax, Feyenoord en AZ ook geen fout gemaakt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Roger Schmidt rekende binnen 5 minuten na rust af met sc Heerenveen: 3-1. Dat deed PSV overigens op een ongekende knollentuin, het veld in Eindhoven lag er na 90 regenachtige minuten erg slecht bij.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. De Eindhovenaren klapten erop en dat resulteerde in een vroege 1-0. Noni Madueke kreeg de bal na een Friese flipperkast mee en roste de bal in het dak van het doel.

Inkakken

Na de goal zakte de energie weg bij PSV en ontstonden er kansen voor Heerenveen. De Friezen hadden al 5 wedstrijden op rij niet gescoord, maar daar maakte Alen Halilovic uiteindelijk verandering in. Na een eerdere gemist kans schoot hij in de 36e minuut raak: 1-1.

Wonderdrank

Met een gelijke stand gingen we rusten in Eindhoven, waar er een wonderdrankje klaarstond voor de thuisploeg. Na de pauze, waarin overigens Madueke en de geblesseerde Cody Gakpo werden gewisseld, scoorden PSV vlug 2 keer. Mario Götze zette PSV op voorsprong, Joey Veerman verdubbelde de marge.

PSV had daarna de wedstrijd onder controle, Heerenveen kon weinig meer uitrichten. De bezoekers kregen nog wel een gigantische kans via Anthony Musaba. De van AS Monaco gehuurde aanvaller schoot echter tegen Mauro Junior aan terwijl Joël Drommel al verslagen leek. Door de overwinning blijft PSV 2e in de Eredivisie met 52 punten uit 23 wedstrijden. Da's een punt meer dan Feyenoord.