PSV-trainer Peter Bosz denkt dat hier de sleutel ligt tegen Arsenal: 'Daar gaan wij wat tegenover zetten'
i

ANP

PSV-trainer Peter Bosz denkt dat hier de sleutel ligt tegen Arsenal: 'Daar gaan wij wat tegenover zetten'

Martijn Baars • 09:06, 20-09-2023 / Laatste Update: 18:01, 11-12-2023

Of Noa Lang mee kan doen tegen Arsenal? PSV-trainer Peter Bosz houdt zijn kaarten nog enigszins tegen de borst. Dinsdagavond trainde PSV in het Emirates Stadium, daar was Lang in elk geval wel van de partij. "Ik hoop dat hij daar goed uit komt. En als dat zo is, zal ik daarna een beslissing nemen”, zegt Bosz in aanloop naar het Champions League-duel.

Het gaat PSV en de trainer vooralsnog voor de wind dit seizoen. In de Eredivisie nog foutloos en voor het eerst in 5 jaar weer actief op het hoogste Europese podium. De hunkering is groot in Eindhoven, proeft Bosz ook. "Ik kan het persoonlijk misschien wel het minst schetsen, omdat ik er het kortst ben. Ik merk om me heen wel dat iedereen blij is dat we weer terug zijn op dit niveau. PSV hoort daar ook thuis, 5 jaar afwezigheid is lang...”

'Arsenal de zwaarste ploeg'

In de huidige vorm heeft PSV kansen in de poule, ook al omdat de overige tegenstanders - RC Lens en Sevilla - nog verre van in vorm zijn. Bosz kijkt zo ver nog niet. "Sevilla deed het vorig seizoen minder in de competitie, maar ze wonnen wel de Europa League. Nu draaien ze niet goed, maar dat kan als wij ze treffen (op 3 oktober, red.) weer anders zijn. Ik denk dat Arsenal de zwaarste tegenstander is in de poule, dat wel. Maar Arsenal treft ook een ploeg die in vorm is”, schetst Bosz.

Sleutel op het middenveld

Volgens de trainer ligt de sleutel woensdagavond op het middenveld. Maar vooral ook in de opvatting van PSV. "Het allerbelangrijkste is dat we durf tonen. We spelen tegen een hele goede tegenstander, maar moeten wel zelf durven én willen voetballen. Dat zal heel belangrijk zijn om eventueel te winnen”, benadrukt Bosz. "Zij proberen een man meer te creëren op het middenveld, daar gaan wij wat tegenover zetten. We zullen ons op detailniveau aanpassen, maar onze opvatting verandert niet.”

'Havertz een hele goeie speler'

Hij kijkt speciaal uit naar het weerzien met Kai Havertz, een van de grote namen van Arsenal, met wie Bosz nog samen heeft gewerkt bij Bayer Leverkusen. "Een hele goede speler, het is altijd mooi om jongens te treffen met wie je een verleden hebt. Alleen doet hij het momenteel veel te goed”, zei Bosz met een grijns.