PSV-trainer Peter Bosz na 4-1 zege op Sturm Graz: 'Het kan beter'

Martijn Baars • 09:19, 09-08-2023 / Laatste Update: 23:51, 11-12-2023

"Vergis je niet: er zit hier geen trainer die chagrijnig is, ik hoop dat jullie dat wel van mij begrijpen. Maarrrr ja, het kán beter", zei trainer Peter Bosz van PSV na afloop van PSV-Sturm Graz in de voorronde van de Champions League.

Bosz doelt dan vooral op de kansen die PSV liet liggen om de Oostenrijkers écht pijn te doen. Dat het 'maar' bij 4-1 bleef, daar 'baalde' Bosz van. "We hebben hele goede spelers, dat zie ik elke dag weer. Daarom moet ik ook meer van ze eisen."

7-1

De Eindhovense ploeg kreeg zeeën van ruimte en had gemakkelijk met 5-1, 6-1 of zelfs 7-1 kunnen (of moeten) winnen. "We hadden het in de eerste helft eigenlijk al uit moeten maken. We hadden veel beter met alle ruimte om moeten gaan."

Programma PSV

Zaterdag begint PSV in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Dinsdag wacht dan de return in de 3e voorronde van de Champions League bij Sturm Graz. Als PSV niks geks laat gebeuren, moet de ploeg van Peter Bosz 'alleen nog even' langs Rangers of Servette om de groepsfase van het miljardenbal in te mogen.