PSV-watcher Rik Elfrink verbaast over heldenstatus: ‘Eran Zahavi kreeg meer vragen dan de coach’
i

ProShots

PSV-watcher Rik Elfrink verbaast over heldenstatus: ‘Eran Zahavi kreeg meer vragen dan de coach’

Martijn Baars • 14:48, 25-02-2022 / Laatste Update: 05:45, 12-12-2023

Het was niet best in Tel Aviv, maar het resultaat telt, zullen ze in Eindhoven denken. Dat is in ieder geval gunstig, want PSV gaat na de 1-1 tegen Maccabi Tel Aviv door naar de volgende ronde. Daar wacht FC Kopenhagen als tegenstander en – zo weet ook PSV-watchter Rik Elfrink – "dan zal het echt beter moeten".

Collega-journalist en PSV-watcher Rik Elfrink is in Tel Aviv op het moment dat Sportnieuws.nl belt. Daar heeft hij de avond ervoor de wedstrijd tussen Maccabi en PSV met eigen ogen aanschouwd. Hij was ook getuige van het hartverwarmende onthaal van PSV-spits Eran Zahavi in eigen land. We spreken met Elfrink over Zahavi, de kansen van PSV in de Conference League en de Eredivisie.

Paar minuten zweten

1- 1 stond er donderdagavond na iets meer dan 90 minuten op het scorebord van het Bloomfield Stadion in Tel Aviv. Dit was na de 1-0-overwinning in Eindhoven genoeg voor een plekje in de volgende ronde van de Conference League. Nadat Yorbe Vertessen de Eindhovenaren op 0-1 had gebracht in de 84e minuut leek alles in kannen en kruiken. Een goal van Maccabi in blessuretijd bracht de spanning nog enigszins terug. Het bleek van korte duur.

Matig aan de bal

Elfrink: "Wat voor PSV ik gisteren heb gezien? Een matig PSV aan de bal. Weinig gecreëerd, maar je had ook niet echt het gevoel dat het mis kon gaan. Tot de absolute slotfase toen die 1-1 viel dan. Toen dacht ik nog wel even 'het zal toch niet'. Uiteindelijk was het maar een paar minuten zweten en gelukkig bleef de verlenging uit."

Groot in Israël

Na afloop kreeg de Israëlische spits in Eindhovense dienst een prachtige onthaal van de fans van Maccabi, die hem langdurig en luidkeels toezongen. Dikke lagen kippenvel voor velen, gezien ook de reacties op internet. "Dat was inderdaad heel mooi", gaat Elfrink verder. "Wij staan daar in Nederland niet zo bij stil, maar Zahavi is echt heel groot in Israël. Tijdens de persconferentie zagen we voor het eerst dat een speler meer vragen kreeg dan de coach. Hij heeft daar echt een enorme status."

Tekst loopt door na de tweet

No matter who you support, this moment has to do something in you heart. Last night, the current PSV striker Eran Zahavi 🇮🇱 was given an extremely warm welcome by his home club Maccabi Tel Aviv 🔵🟡 at Bloomfield, his real home. An unforgettable night!

מה יפות הן שתי עיניה.. 😍 pic.twitter.com/5mTlNFp4IT

— R.D Football Scout (@RdScouting) February 25, 2022

'Het liefst een spits die er 25 maakt'

Zijn status in Israël ten spijt speelde Zahavi in Tel Aviv geen geweldige wedstrijd, aldus Elfrink. "En dat speelde hij vorige week ook al niet. Dat is toch waar het bij PSV om gaat. Hij heeft in Eindhoven toch wel een andere status. Hij is hier gewoon 1 van de spitsen. Ik denk niet dat hij nu perse de basisspits is. Misschien nu wel de beste optie, maar in Carlos Vinicius hebben ze ook iemand die kan spelen. Het liefst zou je natuurlijk een spits hebben die 20 tot 25 goals per seizoen maakt. Dat zit er bij Zahavi nu nog niet in."

'Ze hebben het laten liggen in de 6-puntenwedstrijden'

Europees gaat het seizoen dus nog even verder. In de Eredivisie lijkt de rol van PSV echter al uitgespeeld. Met 5 punten achterstand op Ajax, dat bijna geen steekjes laat vallen, wordt het een moeilijk opgave. "Het zal allemaal afhangen van Ajax. De kans dat PSV kampioen wordt, is dus niet zo heel erg groot. Helemaal uitvlakken mag je ze nog niet. Ajax speelde vorige week ook matig tegen Willem II en wie weet lopen ze nog een keer tegen een zeperd aan."

"PSV heeft het dit seizoen vooral laten liggen in de topwedstrijden. De zogenaamde 6-puntenwedstrijden. Daar hebben ze onvoldoende gepresteerd en dat breekt ze op. Kleine kans dus nog. Ze moeten in ieder geval wel 2e worden om voorronde Champions League te halen. Dat is heel belangrijk voor de club."

Loting

Check hier de uitslag van de loting van de Nederlandse clubs voor de 8e finale van de Conference League.