🎥 | PSV wint overtuigend van AC Milan in laatste oefenduel voor hervatting Eredivisie
i

screenshot

🎥 | PSV wint overtuigend van AC Milan in laatste oefenduel voor hervatting Eredivisie

Rick Kraaijeveld • 21:07, 30-12-2022 / Laatste Update: 00:13, 09-01-2024

PSV heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen van AC Milan in eigen huis. De grote man aan de zijde bij PSV was Noni Madueke met 2 doelpunten. De andere doelpuntenmaker was Guus Til. AC Milan oogde totaal niet scherp en bracht halverwege de 2e helft een volledig nieuw team in het veld. PSV lijkt, ondanks dat het tempo niet hoog lag in de wedstrijd, klaar voor de hervatting van de Eredivisie volgende week zaterdag tegen Sparta.

Het was een geweldig affiche voor PSV Eindhoven; het grote AC Milan kwam op bezoek. In een nagenoeg uitverkocht Philips-stadion zag men hoe Guus Til al na 8 minuten het net wist te vinden. Uit een voorzet kopte hij de bal keurig langs goalie Antonio Mirante.

Madueke-show

De vraag hangt al een paar dagen in de lucht: wie moet nou Cody Gakpo vervangen bij PSV? Nou, Madueke stond op vrijdagavond in die hoedanigheid. Met mooie acties en 2 goals was hij levensgevaarlijk voor PSV. Sergiño Dest had zijn handen vol aan hem en kreeg geen grip op de aanvaller. Zijn 1e goal, de 2-0 was de mooiste van de avond.

Maar zijn 3e goal, wat later in de 2e helft mocht er ook zijn.

Teamwissel

In de 60e minuut was er een corner voor AC Milan, maar die werd niet genomen voordat het gehele team - op spits Marco Lazetic na - gewisseld werd! Bekende namen als Sandro Tonali, Fikayo Tomori en Ismael Bennacer gingen naar de kant. 1 van de invallers was Rafael Leão die net terug was van zijn vakantie na het WK. Ook namen als Simon Kjaer en Tiemoue Bakayoko betraden het veld. Veel gebeurde er niet meer in het laatste half uur.